login

password

Portugees voor zelfstudie

Taalkundige Drs. Gisa Muniz heeft haar persoonlijke ervaringen als immigrant in Nederland en haar academische achtergrond aangewend om haar eigen onderwijsmethode te ontwikkelen. In 2002 is bij Uitgeverij Het Spectrum Utrecht haar boek Portugees voor Zelfstudie gepubliceerd, een leerboek voor mensen die in eigen tempo de Portugese taal willen leren. In 2007 is de derde editie van Portugees voor Zelfstudie uitgegeven.

Deze methode is geschikt voor beginners en gevorderden. De leerstof is levendig en helder en bestaat uit talrijke tekst- en luisteropdrachten waarmee de kennis van grammatica, woordenschat en uitspraak wordt geoefend. Muniz illustreert de theorie rijkelijk met voorbeelden uit de praktijk. Hiermee krijgt de leerling snel en efficiënt het moderne Portugees van alledag onder de knie. Ook besteedt Muniz aandacht aan de verschillen tussen de taal van de Europees Portugees en het Portugees dat in Brazilië wordt gesproken, een variant die vooral qua uitspraak afwijkt.

Portugees voor Zelfstudie is geschikt zowel voor zelfstudie als voor groepsonderwijs. Het wordt veel gebruikt op taalinstituten en volksuniversiteiten. Deze methode heeft daarbij de didactische basis gelegd voor soortgelijke leerboeken van de PRISMA serie: Spaans voor Zelfstudie, Engels voor Zelfstudie, Frans voor Zelfstudie en Duits voor Zelfstudie, bij Uitgeverij Het Spectrum, Utrecht.


Portugees voor zelfstudie
Basisgrammatica Portugees