Algemene informatie    Cursussen   Inschrijven   Onze docenten    FAQ   

login

password

Taalcursussen

Talent Talen biedt onderwijs in de volgende talen:

- Frans
- Spaans
- Duits
- Engels
- Italiaans
- Europees-Portugees
- Braziliaans-Portugees
- Nederlands
- Arabisch
- Chinees

Bekijk het lesrooster
Direct inschrijven

Daarnaast biedt Talent Talen ook inburgeringscursussen en voorbereiding op het staatsexamen NT2 aan.

Groep of privé
Cursisten kunnen zelf kiezen tussen groepslessen en privélessen. Kies je voor het eerste, dan krijg je les in een groep van maximaal acht cursisten. In de kleine klassen is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Hierdoor verwerft de beginnende student in hoog tempo een stevige basiskennis van de taal. Aanscherping en verdieping van de talenkennis is er voor de gevorderden. Het gehele jaar door beginnen er nieuwe cursussen. U kunt zich inschrijven voor een taal waarna u op de wachtlijst wordt geplaatst. Zodra er genoeg cursisten zijn voor een cursus starten we een nieuwe groep.

Is groepsonderwijs niets voor jou of heb je haast? Wil je gericht je talenkennis bijschaven? Dan kun je privélessen nemen, volledig gericht op je persoonlijke wensen. Talent Talen biedt onderwijs op maat, met tarieven op maat. Privélessen starten het hele jaar door.

Vol
Mocht er belangstelling zijn voor een extra cursus dan probeert Talent Talen deze tussentijds in te plannen zodra een minimaal aantal cursisten is bereikt. Je kunt je het beste altijd opgeven voor een cursus, zelfs als je vermoedt dat een cursus volgeboekt is. Wij plaatsen je desnoods op een wachtlijst.

Taalreizen
Misschien dompel jij je liever totaal onder in een taal en cultuur. Grijp hier je kans en leer de taal in het land van herkomst tijdens een taalreis. Je verenigt het aangename met het nuttige, want je zit een paar uur per dag in de klas en je kunt de rest van de tijd op verkenningstocht in je vakantieomgeving. Bijvoorbeeld met nieuwe vrienden die je tijdens de cursus hebt leren kennen.

In drie jaar vloeiend een taal spreken
U doet er bij ons drie jaar over om een taal te beheersen. Iedere week volgt u lessen van anderhalf uur. Er zijn 4 niveaus: beginners, semi-gevorderden, gevorderden en vergevorderden. De Europese Commissie heeft de inhoud van deze niveaus vastgesteld. Beginners bereiken na een jaar niveau A2, semi-gevorderden bereiken niveau B2, gevorderden niveau C2 en vergevorderden vanaf niveau C2.

Eerste jaar
Niveau A2 (beginners van A1 naar A2)

U kunt op een eenvoudige manier over uzelf, uw werk en uw vrienden en familie spreken. U leest korte, eenvoudige notities en boodschappen.

Tweede jaar
Niveau B2 (semi-gevorderden van A2 naar B1 - B2)

U kunt duidelijk en gedetailleerd praten en schrijven over onderwerpen die u interesseren.
U doet goed mee met een spontaan gesprek met moedertaalsprekers. U leest zonder moeite artikelen uit de kranten en begrijpt de meeste actualiteiten- en nieuwsprogramma’s op de televisie.

Derde jaar
Niveau C2 (gevorderden van B2 naar C1 -C2)

U hebt geen enkele moeite meer met de gesproken taal en u neemt deel aan gesprekken en discussies over allerlei onderwerpen. U leest boeken en artikelen en schrijft moeiteloos.

Na de derde jaar
Vanaf niveau C2 (vergevorderden)

Als u niveau C2 heeft bereikt, kunt u vanaf het vierde jaar meedoen met conversatielessen en om uw niveau te behouden: u beheerst de taal dan goed.


Workshops
Taalcursussen